2012-2013 Sezonu Telsim Liglerinde verilen devre arasıyla birlikte 02 Ocak'ta başlayan ara transfer dönemi bugün tamamlanıyor.
Telsim Süper Lig, Telsim 1.Lig ve Telsim 2.Lig Gruplarında 23 Aralık 2012 tarihinde verilen devre arasıyla takımların hazırlık çalışmaları da başladı. Çalışmalarla birlikte kulüplerimizin transfer çalışmalarının da sürdüğü devre arası tatili de 02 Şubat'ta tamamlanacak.
Telsim Süper Lig kulüplerinde yabancı kontenjanlarını değerlendirmek için denenmek amaçlı ülkeye getirilen yabancı uyruklu futbolcuların gereken lisans işlemlerinde, talimatlarda belirtilen müeyyidelere uyulması konusunda kulüplerin dikkatli olması gerekmektedir. Aynı şekilde yurt içinde yapılacak olan yerli futbolcu transferlerinde de gereken evrakların eksiksiz olarak ibrazı önemlidir.
Yabancı uyruklu futbolcu transferinde dikkat edilecek bazı hususlar şöyle: PROFESYONEL YABANCI UYRUKLU FUTBOLCU TESCİL VE TRANSFER TALİMATI:MADDE 7: TESCİL BAŞVURUSU 1) Profesyonel yabancı uyruklu futbolcunun bir kulüp adına tescil edilebilmesi ve lisans verilebilmesi için aşağıdaki belgelerin kulüp tarafından KTFF’ye sunulması zorunludur:
a) Taraflarınca imzalanan ve tasdik memuru tarafından onaylanan 3 (üç) nüsha sözleşme,
b) Kulübü temsile yetkili kişileri gösterir tasdikli imza sirküleri,
c) Futbolcunun, imza tarihinden 2 gün önce düzenlenmiş ve ilgili kulüple yapacağı sözleşmede kullanılacağına ilişkin açıklamayı da içeren tasdikli imza beyannamesi,
d) KTFF tarafından her yıl tespit edilen transfer veya vize bedelinin ödendiğine dair makbuzu,
e) Bu talimatın 9. maddesinde belirtilen borçsuzluk veya muvafakat belgesi,
f) Sağlık raporu,
g) Pasaportun ilgili sayfalarının (resmi adı, soyadı doğum tarihini gösteren kısım, KKTC giriş mührü, oturma izni veya çalışma izni mühürlü kısımlar) tasdik memuru tarafından aslı gibidir yapılan fotokopileri,
h) İlgili futbolcunun KKTC’de kaldığı süre için tüm iaşe ve ibatelerini karşılamayı taahhüt eden kulüp mühürlü beyanı belgesi,
i) KTFF tarafından istenecek diğer belgeleri.
2) Futbolcunun vekili aracılığı ile sözleşme imzalaması halinde, vekilin 1. fıkranın “c” bendinde belirtilen içeriği haiz imza beyannamesi ibraz etmesi zorunludur.
3) Yukarıda belirtilen belgelerden herhangi birinin ibraz edilmemesi halinde, sözleşmeler tescil edilmez ve lisans verilmez.
4) Kontinental (Kıtalararası) Federasyonlar ve FİFA’nın resmi internet sitesinde DOPİNG ve ŞİKE cezalısı olduğu tespit edilen yabancı uyruklu futbolculara cezaları süresince lisans çıkartılamaz. Cezası lisans çıktıktan sonra tespit edilen futbolcuların lisansları derhal iptal edilip ilgililer hakkında disiplin işlemi uygulanır.
5) Futbol Sezonu Transfer Dönemi
süresi içerisinde Süper Lig’de her kulüp en fazla 4 (dört) yabancı uyruklu futbolcu için ön izin alabilir veya kulüp adında bulundurabilir. Kulüpte mevcut 3 lisanslı futbolcu ile bir lisanssız sözleşmeli futbolcu varsa ve yeni bir yabancı uyruklu futbolcu getirmek ister sözleşmeli futbolcularından birini veya lisanslı sözleşmeli futbolcularından birinin lisansını iptal edip ülkesine göndermesi gerekmektedir. Kulüp adına ön izinle getirilen futbolcunun getiren (davet eden) kulüp dışında bir başka kulüpte lisans çıkartmak istemesi halinde ise, getiren (davet eden) kulübün masrafları (bilet ve varsa konaklama ücreti) karşılanmak suretiyle ve getiren (davet eden) kulübün yazılı izni ile bir başka kulüpte lisans çıkartabilir.
6) Profesyonel yabancı uyruklu futbolcu transfer, filiz lisans ve vize işlem süresi her yıl sezon başından önce KTFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek tarihler arasında olacaktır.MADDE 11: SÖZLEŞMENİN İBRAZI a)
Sözleşmelerin, imzalandıkları transfer ve tescil dönemi içerisinde ilgili kulüp tarafından KTFF’ye sunulması zorunludur. Futbolcu da aynı sürede sözleşmeyi KTFF’ye sunma hakkına sahiptir.
b)
Futbolcu ile mevcut kulübü transfer ve tescil dönemi ile bağlı kalmaksızın sözleşme imzalayabilir. Bu sözleşmenin imza tarihini takip eden ilk transfer ve tescil döneminin sonuna kadar KTFF’ye sunulması ve kulüp tarafından tescil ettirilmesi zorunludur.
c)
Mevcut kulüp ile imzalanan yeni sözleşmenin tescili esnasında, imzalandığında yürürlükte olan sözleşmenin bakiye süresi ile yeni sözleşmenin süresi birlikte dikkate alınır ve toplam sürenin beş yılı aşması halinde yeni sözleşme, toplamda beş yılı aşmayan kısım için tescil edilir. Ancak, yürürlükte olan sözleşme sezon sonunda sona erecek ise, mevcut kulüple beş yıl süreli olarak yapılan yeni sözleşme tescil edilir.
d) Bir futbolcunun aynı sezon için birden fazla kulüp ile sözleşme yapması halinde herhangi bir kulüp adına tescil yapılmaz. Uyuşmazlığın taraflar arasında ilgili transfer ve tescil dönemi içerisinde çözüme kavuşturulamaması halinde futbolcu, ilgili transfer ve tescil döneminin başlangıcından itibaren 2 yıl süreyle hiçbir kulüpte oynayamayacağı gibi ikinci sözleşmeyi yapan kulüp hakkında da KTFF Disiplin Talimatı hükümleri uygulanır.
MADDE 14: KULÜPLERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ Kulüpler, profesyonel yabancı uyruklu futbolcu sözleşmesinin kendilerine yükledikleri edimlerin yanı sıra;
a) Kulüp İlgili futbol sezonunun başlangıcında profesyonel yabancı uyruklu futbolcular için KTFF’na lisans müracaatını takip eden 1 (bir) ay süre zarfında resmi makamlardan temin edeceği oturma izni veya çalışma izninin fotokopisini (pasaport aslı ile birlikte KTFF’ye ibraz edilecek) federasyona ibraz etmelidir. Etmediği takdirde ilgili futbolcunun lisansı KTFF tarafından iptal edilecektir.
b) Kulüpler sezonun başlamasından en geç bir hafta önce, bir sonraki sezon uygulayacakları iç yönetmeliklerini ve/veya disiplin talimatlarını KTFF’ye göndermek zorundadırlar. Kulüpler KTFF’ye tescil ettirdikleri ve uygulayacakları iç yönetmeliklerini ve/veya disiplin talimatlarını imza karşılığında futbolcuya teslim veya tasdik memuru aracılığı ile tebliğ etmek,
c) Hastalık ve sakatlığa dair maddelerdeki esaslar dahilinde futbolcunun sağlığı ile ilgilenmek, maç, antrenman, kamp ve seyahatlerde gerekli tedbirleri almak,
d) Futbol ile ilgili gerekli spor malzemelerini temin etmek,
e) Futbolcularına verdikleri para cezalarına ait kararları, neden ve miktarlarını, karar tarihinden itibaren en geç 7 (yedi) gün içinde ilgili futbolcuya ve Futbol Federasyonu'na göndermek, (Bu sürede gönderilmeyen kararlar dikkate alınmaz.)
f) Kadro dışı bıraktıkları futbolcuların antrenman yapabilmelerine olanak sağlamak, ,antrenman yapabilmeleri için en az bir antrenör nezaretinde hakkın kötüye kullanılması teşkil etmeyecek şekilde saha tahsis etmek ve antrenman koşullarını tasdik memuru aracılığı ile futbolculara tebliğ etmek,
g) Futbol Sezonu sonunda küme düşmüş Süper lig takımlarında oynayan profesyonel yabancı uyruklu futbolcular sözleşme bitimine kadar kulübün futbolcuları sayılırlar. Ancak küme düşen kulüp sözleşmeli futbolcularına sözleşmedeki tüm taahhütlerini yerine getirmek zorundadır. Küme düşen kulüp sözleşmeli futbolcusunu sezonluk geçici (kiralık) olarak sözleşmesi boyunca bir başka takıma kiralayabilir. İlgili kulüp sezon sonu veya sözleşme bitene kadar tekrar üst lige çıkmış ise ilgili futbolcu sözleşmesi bitene kadar tekrardan kulübünün futbolcusu sayılır.
h) Futbol Sezonu sonunda küme düşmüş Süper lig takımları var olan profesyonel yabancı uyruklu futbolcularına tescilli olan sözleşmelerinin bitimine kadar yeni sözleşme yapamaz ve/veya imzalattıramaz.
i) Küme düşmüş kulüplerin sözleşmesi devam eden yabancı uyruklu futbolcuları, sözleşmesi devam etse bile ve/veya kulübü tarafında sözleşme yükümlülükleri yerine getirilse bile bulunduğu ligde kesinlikle futbol oynayamaz.
Zorunludur.
MADDE 15: FUTBOLCULARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİFutbolcular, profesyonel futbolcu sözleşmesinin kendilerine yükledikleri edimlerin yanı sıra;
a) Gerek Federasyonun, gerekse kulübün emir, talimat ve kurallarını bilmek ve bunlara uymak,
b) Federasyonun, hakemlerin, kulübün, idarecilerin ve diğer sporcuların manevi şahsiyetini rencide edecek her türlü yazılı ve sözlü beyan ve davranışlardan kaçınmak,
c) Kulübün yurt içinde ve yurt dışında yapacağı resmi ve özel her türlü futbol müsabakalarına iştirak etmek,
d) Antrenman ve çalışmalara düzenli olarak katılmak,
e) Kulübün onayı olmadan herhangi bir sportif faaliyete katılmamak,
f) Müsabakalara katılmak için kendisi tarafından yapılması gereken işlemleri takip etmek ve tamamlamak, gerekli belgeleri temin etmek,
g) Milli Takımlar için verilen malzemeleri iyi kullanmak, (Aksine davrananlara yaptıkları zararlar tazmin ettirilir.) yurt içi ve yurt dışı kamp, antrenman ve müsabakalarda sporculukla bağdaşmayan davranışlardan kaçınmak,
h) Geçici transfer yapması durumunda, yeni kulübüne karşı edimlerini yerine getirmek,
i) Hastalık ve sakatlık nedeni ile alınacak istirahat raporlarını 3 (üç) gün içerisinde kulübüne ve Federasyona bildirmek, (Bildirmediği takdirde bir hak talebinde bulunamaz)
zorundadır.
Profesyonel yabancı uyruklu futbolcu tescil ve transfer talimatı için tıklayınız...
2012-2013 SEZON PROGRAMI:
02 Ocak - Süper-1.-2.Lig Ara Transfer Başlar 18 Ocak - Süper-1.-2.Lig Ara Transfer Sonu (Saat 18.00)02 Şubat - Süper-1.-2.Lig 2. Devre Başlar 20-21 Şubat - Kıbrıs Kupası 2. Tur Karşılaşmaları