ANA SAYFA 
 KTFF 
 MİLLİ TAKIMLAR 
 LİGLER 
 KUPALAR 
 BİLGİ BANKASI 
Ekmekçi: "Haksız bir spor ambargosu ile karşı karşıyayız" 02/06/2026
Ekmekçi: "Haksız bir spor ambargosu ile karşı karşıyayız"

KKTC A Milli Futbol Takımı’nın da yer alacağı CONIFA Avrupa Şampiyonası’nın basın toplantısı gerçekleştirildi. Como şehrinde yer alan ve katılımcı 6 kulübün temsilcilerinin yanı sıra CONIFA yetkilileri ve yerel belediye ile sponsorların da yer aldığı basın toplantısında, turnuvaya özel olarak üretilen kupanın tanıtımı da gerçekleştirildi.

 

Basın toplantısı canlı yayınla birçok ülkede gösterildi

CONIFA Avrupa Başkanı Alberto Rischio’nun tanıtım sunumu ile başlayan basın toplantısında, turnuva organizatörleri de detaylı bilgiler verdi. Gerçekleştirilen canlı yayınla da basın toplantısı başta İtalya olmak üzere birçok ülkede de canlı olarak yayınlandı.

KKTC Milli Takımlar Sorumlusu Hüseyin Ekmekçi, milli takım menajeri Simay Kanan, KKTC A Milli Takım Teknik Direktörü Nazım Aktunç ve KKTC’den basın mensuplarının da yer aldığı basın toplantısında katılımcı ülke temsilcileri söz alarak, düşüncelerini paylaştı.

Ülkemiz adına bir konuşma yapan KKTC Milli Takımlar Sorumlusu Hüseyin Ekmekçi, Kıbrıs Türk futbolunun konumunu ve gerçeklerini ortaya koydu.

 

Hüseyin Ekmekçi’den “Haksız ambargo ve siyaset” vurgusu

Ekmekçi, özgür bir ülkenin, siyasi kararlar nedeni ile ambargolar altında kalan ve uluslararası alanda spor yapamayan gençlerinin temsilcileri olduklarını ifade etti.

Ekmekçi konuşmasında, KKTC’nin16 takımlı süper ligi ve uluslararası sponsorları olan bir ülke olduklarını ancak adadaki siyasi durum ve haksız spor ambargosu kararları nedeni ile bugün Kıbrıslı Türk gençlerin dünyaya açılamadığını vurguladı.

 

“Bu organizasyonu önemsiyoruz”

“Burada olmak bizler için ayrıca dünyaya güçlü bir mesaj içeriyor. CONIFA ev sahipliğindeki bu organizasyonu önemsiyoruz” diyen Hüseyin Ekmekçi, dünyadaki her gencin ülkesi adına spor yapmasını istediklerini dile getirdi.

Siyasetin sporun önüne geçmemesinin özellikle altını çizen Ekmekçi, “Burada olmaktan son derece mutluyuz, her takıma başarılar dilerken, ülkem KKTC adına hepinize saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Haber: Şükrü BURAĞAN

Fotoğraf: Baran ÜNALMIŞ

Como / İtalya

 

 

Diğer Haberler :
Milli Takım İtalya'da
KKTC Milli Takımı'nın CONIFA Avrupa Şampiyonası kadrosu açıklandı
KKTC Milli Takım Teknik Direktörü Nazım Aktunç ekibini belirledi
U12 Milli Takımı adaya döndü
U12 Milli Takımımız Trabzon'da fırtına estiriyor
Site İçi Arama